host-and-server

تفاوت هاست و سرور چیست؟

هاست و سرور چیست؟ بسیاری از دوستان حین طراحی سایت با این سوال مواجه میشوند.

سرور چیست؟

برای درک بهتر میتوان اینگونه تعریف کرد سرور یک کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت است که منابع مختلفی مانند رم، فضای ذخیره‌سازی، پردازنده و … را برای سرویس‌گیرنده‌های داخل شبکه آماده می‌کند.

سرورها برای تبادل داده‌های دیجیتالی، از دریافت ایمیل تا ارائه تصاویر با وضوح بالا، با یکدیگر در تعامل و ارتباط هستند. هر سرور دارای یک دامنه پروتکل اینترنت یا ای‌پی است که یک آدرس انلاین منحصر به فرد به سرور می دهد.

 

انواع سرور:

•  ایمیل سرور Email Server

•  پروکسی سرور Proxy Server

•  سرور پلتفرم Platform Server

•  اپلیکیشن سرور Application Server

•  سرور ارتباطی Communication Server

•  و....

 

هاست چیست؟

هاست به معنای میزبان است که به بخشی از سرور گفته می‌شود. یک سرور می‌تواند به چندین قسمت تقسیم شود (تقسیم‌بندی مجازی) که به هر قسمت آن، هاست گفته می‌شود.

یعنی هر بخش از این سرور به عنوان یک هاست از یک وب‌سایت میزبانی می‌کند. برای راه‌اندازی یک وب‌سایت در فضای اینترنت بعد از طراحی قالب سایت، با توجه به نیاز وب‌سایت خود(میزان پهنای باند، مقدار فضای میزبانی، مقدار رم و ...) باید به دنبال تهیه‌ی یک هاست مناسب برای خود باشید. ! این‌گونه بخشی از منابع یک سرور به شما تعلق می‌گیرد و می‌توانید تمام اطلاعات و فایل‌های سایت خود را در آنجا قرار دهید. بسیاری از کسب‌و‌کار‌های کوچک در شروع کار خود از سرویس‌های میزبانی وب استفاده می‌کنند تا در هزینه‌های خود صرفه جویی کرده و کار خود را گام به گام اما با موفقیت توسعه دهند.

 

حالا سوال:

آیا سیستم‌ ما می‌تواند هاست مناسبی باشد؟

همان‌طور که در ابتدای مقاله گفته شد، هاست بخشی از یک سیستم همیشه روشن و متصل به اینترنت است. اگر لحظه‌ای برای این سیستم اتفاقی بیفتد یا اتصال به اینترنت قطع شود، سایت شما از دسترس کاربران خارج می‌شود و دیگر کسی نمی‌تواند سایت شما را ببیند.

در شرکت‌های هاستینگ حداقل یک تیم کاردان، در ۲۴ ساعت شبانه‌روز، آماده هستند تا مشکلات احتمالی را رفع نمایند. نرم‌افزارهایی در سرورها فعال هستند که از کارکرد تمام بخش‌های سیستم، گزارش‌هایی ارسال می‌کنند تا در صورت بروز خطایی فوراً ایرادات شناسایی شوند.

اگر از سیستم خودتان استفاده کنید با بروز هرگونه مشکلی مثل قطع شدن برق، مشکل اینترنت، خرابی سخت‌افزار و… سایت شما از دسترس خارج می‌شود و برای رفع آن زمان زیادی از شما گرفته می‌شود.
در ضمن برای آشنایی کامل با نرم‌افزارهای راه‌اندازی، مدیریت و حفظ امنیت سرور هم باید آموزش‌ ببیند هاست ایمن برای داشتن امنیت در سایت الزامی است.!!
بنابر این دلایل، افراد از شرکت‌های هاستینگ کمک می‌گیرند تا خودشان درگیر این چنین مسائلی نباشند.

 

بررسی چهار مورد از محبوب‌ترین سرویس‌های میزبانی وب :

 

هاست اشتراکی   Shared Hosting

شامل اشتراک منابع سرور در بین چندین مشتری است. مزیت این سرویس در آن است  که با اشتراک منابع سرور هزینه پشتیبانی سرور را بین مشتری ها تقسیم می کند البته از طرفی هم ممکن است سرعت انتقال داده کند باشد.  

هاست VPS

عبارت  VPS، مخفف Virtual Private Server به معنی سرور مجازی است. این نوع هاست احتمالاً محبوب‌ترین نوع آن در بین کاربرانی است که قصد ارتقاء هاست خود را دارند است. یک  VPS همچنان یک محیط اشتراکی است، اما نوع به اشتراک گذاشتن آن متفاوت است. مزیت هاست VPS این است که آنها دارای تنظیمات زیادی هستند و این مسئله موجب انعطاف‌پذیری بیشتر آنها می‌شود. در سرویس‌های اشتراکی این قابلیت وجود ندارد. چرا که در آنها با اعمال تغییر در یکی از هاست‌ها، تغییرات بر روی دیگر هاست‌های همسایه نیز اعمال خواهد شد.!!

هاست اختصاصی Dedicated Hosting

در هاست اختصاصی هر سرور متعلق به یک مشتری است. این بدان معنی است که شما تمام منابع سرور را به خودتان اختصاص داده‌اید. سرعت سریع‌تر انتقال و پردازش داده‌ها و uptime بالا باعث می‌شود این نوع میزبانی وب برای کسب‌و‌کارها و کارآفرین‌هایی که می‌خواهند محصولات و خدمات بیشتری ارائه دهند جذاب باشد. با این حال، به یاد داشته باشید که عموماً شما شخصاً مسئولیت پشتیبانی از مسائل مربوط به نگهداری و پشتیبانی سرور را بر عهده دارید.

هاست ابری  Cloud Host

در این سرویس وب‌سایت بر روی بیش از یک سرور قرار می‌گیرد. در صورت بروز اشکال در یک سرور سایت بدون هیچ اشکالی قابل دسترسی خواهد بود. میزبانی ابری جدیدترین و بهترین نوع میزبانی وب است. موتور جستجوی گوگل نمونه‌ایی از هاست ابری است که می‌توان گفت کاربران کند بودن آن را متوجه نمی‌شوند.

تفاوت هاست و سرور

برای جمع بندی تفاوت هاست و سرور، می‌توان گفت هاست یک فضا از سرور محسوب می‌شود که وب‌سایت شما در آن قرار دارد، اما نمی‌توان به‌طور یقین گفت که هاست زیر مجموعه سرور است و یا سرور زیر مجموعه هاست است، زیرا ممکن است یک هاستی مربوط به یک وب‌سایت داشته باشیم که نیازمند چندین سرور باشد، مانند شبکه‌های اجتماعی و یا چندین وب‌سایت داشته باشیم که از طریق یک سرور پشتیبانی بشوند.

یک سرور میزبانی وب، فضای هارد خود را به فضاهای کوچک‌تری تقسیم کرده و آن را با هزینه کمتر در اختیار افراد مختلف قرار می‌دهد که در این حالت چندین سایت تا چند صد سایت از سرور میزبان به‌صورت مشترک استفاده می‌کنند.

برای ثبت نظر لطفا وارد سایت شوید.